Mandag, 23 april, 2018
 

Rusmidler og psykiske problemer

En del af de unge, som har et problematisk forbrug af rusmidler, har også en sindslidelse med i rygsækken. Især er sindslidelsen ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) i fokus i disse år.

Undersøgelser viser, at mange unge med rusmiddelproblemer har en sindslidelse. Læs artikler og fakta.

Når der især er fokus på ADHD, skyldes det, at lidelsen ofte bliver overset af de fagpersoner, som har kontakt med den unge, og det kan betyde, at de sender den unge over i misbrugsbehandlings-systemet, hvor fagpersonerne heller ikke er opmærksomme på, at der også er en ADHD-lidelse på spil.

”Man skal føle sig set”. En psykolog og en forsker fortæller om vigtigheden af at have ADHD på sin tjekliste, når man skal lave en udredning af unge, der har problemer med rusmidler.

”Urolige tanker kunne ryges langt væk”. En 19-årigs historie om at begynde at ryge hash som 13-årig og først nu at være på vej ud af sit stofbrug – på grund af en uopdaget ADHD.

”ADHD kræver tværfaglighed”. En psykiater og to psykologer, der arbejder med misbrug og stoffer, fortæller om udbyttet af at arbejde tværfagligt, når det drejer sig om at behandle unge med ADHD.

Kilde: Socialstyrelsen

Anonym rådgivning